Przepis na : deser
Smaki z dzieciństwa są niezapomniane. Któż nie pamięta oranżady w proszku, kamyczków, czy też preparowanego ryżu. Idąc tym właśnie tropem na blogu Przy kuchennym stole znalazłam przepis na kruchy blok-ryżowo czekoladowy. Składniki na masę jasną: - 83g masła- 1,5 łyżki płynnego miodu- 225g białej czekolady- 75g ryżu preparowanegoSkładniki na masę czekoladową:- 83g masła- 3 łyżki płynnego miodu- 188g czekolady deserowej- 113g ryżu preparowanego Powyższe proporcje są na blaszkę o wymiarach 24×24. M... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...