Chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie
Chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie
Przepis na : śniadanie
Chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie Kolejny chleb z serii wypieków na zakwasie żytnim. Chleb żytnio-orkiszowy z dodatkiem żurawiny i nasion, z chrupiącą skórką - delikatny i sycący, podobnie jak żytnio-gryczany. Chleb przetrwał przez tydzień (!) co raczej nie zdarza się w przypadku chleba kupnego. Z tym nie było najmniejszego problemu. Cały czas być świeży, jak po wyjęciu z piekarnika, nie pojawiła się na nim pleśń po 3 dniach, nie zmienił zapachu. To najlepsza rekomendacja, by go wypróbować! Przepis bazowy pochodzi z ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Moje Qulinaria
Autor
MojeQulinaria
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, chleb na zakwasie, ciasto, żurawina, słonecznik, ciastka , ciasteczka, pasty, pasta, dynia, śniadania, śniadanie, zdrowe przepisy, pestki dyni i słonecznika, chleb razowy, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto orkiszowe, proste ciasto
Inne przepisy z Moje Qulinaria
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję