Chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie

Chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie

Chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie

Przepis na : śniadanie

Chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie Kolejny chleb z serii wypieków na zakwasie żytnim. Chleb żytnio-orkiszowy z dodatkiem żurawiny i nasion, z chrupiącą skórką - delikatny i sycący, podobnie jak żytnio-gryczany. Chleb przetrwał przez tydzień (!) co raczej nie zdarza się w przypadku chleba kupnego. Z tym nie było najmniejszego problemu. Cały czas być świeży, jak po wyjęciu z piekarnika, nie pojawiła się na nim pleśń po 3 dniach, nie zmienił zapachu. To najlepsza rekomendacja, by go wypróbować! Przepis bazowy pochodzi z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Qulinaria

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję