Żeberka pieczone z pachnotką

Żeberka pieczone z pachnotką

Żeberka pieczone z pachnotką

Pachnotkę zakupiłam w markecie, piękną, pachnącą i postanowiłam dobrać do niej odpowiednie produkty. Okazały się nimi żeberka wieprzowe, dzięki pachnotce nabrały lekkości i aromatu. Pachnotka zwyczajna pochodzi z Indii, Chin i z Japonii. Uprawiana jest jako roślina oleista ale także w Japonii odmiana czerwona używana jest jako przyprawa shiso. Do mięsa okazała się znakomita więc jeśli tylko uda się ją gdzieś zakupić nie wahajcie się ani minuty. Użyłam tutaj przyprawy do wieprzowiny w skład której wchodzą: piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Autor

DoowaDoowa

Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

żeberka, mięso, wieprzowina, curry, dania mięsne, mięsa pieczone

Inne przepisy z Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.