Siedzuń sosnowy vel szmaciak gałęzisty - Sparassis Crispa to bardzo ciekawy mieszkaniec naszych lasów. Mnie smakuje ogromnie, więc jeśli tylko go znajdę w lesie to zaraz wymyślam nowe potrawy. Tym razem inspiracją była Smaczna Pyza, do niej zawsze warto zajrzeć po ciekawostki grzybowe. Zrobiłam sałatkę, jeszcze się marynuje ale wiem z ubiegłego roku że pyszna jest, więc polecam. Seler ze szmaciakiem w lekkiej marynacie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.