Obazda - bawarska pikantna pasta serowa

Obazda - bawarska pikantna pasta serowa

Obazda - bawarska pikantna pasta serowa

Przepis na : śniadanie

Obazda czyli pasta do chleba lub jedzona z preclami pochodzi z Bawarii. Przygotowuje się ją bardzo szybko, jest prosta w wykonaniu. Podobno obazda choć popularna przez cały rok, najchętniej spożywana jest podczas Oktoberfest , właśnie z preclami. Miłośnicy sera camembert będą zachwyceni a reszta jak spróbuje to przepadnie i pokocha tę pastę. Tradycyjnie obazdę podaje się z krążkami czerwonej cebuli i plasterkami rzodkiewki, co nie jest oczywiście konieczne, jedzcie jak pasuje najlepiej. Bawarska pasta do smarowania... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.