Dostałam we wrześniu sporą ilość pigwowca japońskiego i stąd ta pyszna nalewka powstała. Przepis będzie jak znalazł na przyszły sezon gdy pigwowiec znowu obrodzi. Nalewka ma głęboki, lekko cierpki smak i jest wyborna. Jeszcze dojrzewa a już smakuje bardzo dobrze. Nalewki owocowe mają to do siebie że im dłużej stoją tym są smaczniejsze, mają głęboki owocowy smak, warto więc je wynieść do piwnicy i zapomnieć na rok czy dwa a potem poczęstować gości pysznym trunkiem. Nalewka z owoców pigwowca japońskiego z miętą. ... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.