Mejadra, jej sekret tkwi w smażonej cebuli, delikatnie chrupiącej, słodkiej i oleistej. To starożytne danie, popularne jest w całym świecie arabskim. Ten przyprawiony na słodko ryż z soczewicą, posypany miękką, smażoną cebulą i podany z jogurtem, jest tak krzepiący; jak tylko może być jedzenie w Jerozolimie. Najlepiej smakuje na ciepło ale i w temperaturze pokojowej smakuje wybornie. Przepis pochodzi z książki Yotama Ottolenghi'ego "Jerozolima". Mejadra - żydowski przysmak w Jerozolimie. ROZWI... czytaj dalej...
Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.