Dlaczego warto jeść dynię i co z niej zrobić
Dlaczego warto jeść dynię i co z niej zrobić
Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości. Dynia to prawdziwa skarbnica witamin i składników mineralnych. Najwięcej witamin mają dynie w intensywnym kolorze pomarańczowym. Dynia jest bogata w witaminę A, witaminy z gr. B (B1 i B2), C i PP oraz składniki mineralne: magnez, potas, żelazo, wapń, fosfor. Jest doskonałym źródłem białka ioraz błonnika. W dodatku jest małokaloryczna (zaledwie 28 kalorii w 100g), a w sezonie jesiennym także bardzo tania. Da... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Moje Kuchenne Rewelacje
Warto przeczytać
![](https://cdn.katalogsmakow.pl/2014/10/22/320x0/art.102432.jpg)
Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Moje Kuchenne Rewelacje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
dynia, piersi, pierś
Inne przepisy z Moje Kuchenne Rewelacje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję