Te choinki robiłam co prawda w zeszłym roku,ale zapomniałam wstawić post na bloga, tak więc jest dopiero teraz.Takie choinki są świetną ozdobą na stole i są smaczne.Polecam. Ciasto: 3 szkl. mąki pszennej 0,5 kostki masła 1 szkl. miodu 5 łyżek syropu klonowego 1 szkl. cukru pudru 3 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko Lukier: 1 szkl. cukru pudru 1 białko z jajka Dodatkowo: foremki w kształcie gwiazdek różnej wielkości Masło utrzeć z cukrem pudrem a następni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...