Rabarbar pod pełnoziarnistą kruszonką z migdałami
Rabarbar pod pełnoziarnistą kruszonką z migdałami
Przepis na : deser
Cześć! Gdy tylko pojawia się rabarbar – zawsze przygotowuję ten deser. Jest prosty w wykonaniu i zarazem pyszny! Rabarbar pod kruszonką podany z lodami waniliowym smakuje obłędnie! Do zrobienia kruszonki użyłam mąki pełnoziarnistej żytniej. Możesz ją zastąpić mąką pszenną. Składniki (2-3 porcje): 5 – 6 łodyg rabarbaru sok wyciśnięty z 1 pomarańczy (u mnie – z krwistej) 3 – 4 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka ekstraktu wailiowego Kruszonka: 2/3 szklanki mąki pełnoziarnistej żytniej 5 łyżek brązowego cukru... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Moja pasja smaku
Autor
Moja pasja smaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
deser, desery
Inne przepisy z Moja pasja smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję