Papryczki pimientos de Padrón z patelni
Papryczki pimientos de Padrón z patelni
Papryczki pimientos de Padrón to jedne z najpopularniejszych tapas w Hiszpanii. Najczęściej podaje się je lekko podsmażone na oliwie, posypane solą. Przepis jest bardzo prosty. Papryczki pimientos de Padrón z patelni idealnie nadają się na przystawkę. Składniki (2 porcje – przystawka): 200 – 250 g papryczek pimientos de Padrón 2 łyżki oliwy z oliwek sól Wykonanie: Papryczki umyj i dokładnie osusz. Zbyt długie ogonki – przytnij. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj papryczki i smaż je przez k... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Moja pasja smaku
Autor
Moja pasja smaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
przystawki, przekąski
Inne przepisy z Moja pasja smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję