Przepis na : obiad
Miałam to szczęście, że pierwszy raz prawdziwy ser mozzarella udało mi się posmakować we Włoszech. Od tego czasu, staram się zwracać uwagę na to, jaki ser kupuję i czy odpowiada on smakowi zapamiętanemu przez moje kubki smakowe. Zasadniczo ser mozzarella możemy pozyskiwać z mleka bawolego ( mozzarella di bufala ) albo krowiego, lub ich mieszanki. Ten pierwszy, dużo delikatniejszy w smaku, to prawdziwy rarytas dla koneserów serowych specjałów. Dzięki najwyższej jakości surowca i specjalnej technolo... czytaj dalej...
Pewnego razu moja córka przedstawiła pomysł, aby opisać moją kuchnię w Internecie. Nigdy nie myślałam, aby chwalić się przed światem tym, co tworzę na blacie kuchennym, w piekarniku, czy na patelni, jednak po namowach Ani i wysłuchując jej argumentów stwierdziłam, że może to nie taki zły pomysł. Postanowiłyśmy wspólnie założyć bloga. Chciałabym, aby wiedza na nim zawarta okazała się dla Ciebie przydatna i przyczyniła się do powiększenia Twojego menu. Gotuję, smażę, piekę w różnorodny sposób, ale przede wszystkim zdrowo. Zapraszam Cię do mojej kuchni.
- Mama