Przepis na : obiad
Dzisiaj mamy dla Was przepyszną i pożywną fasolkę szparagową z dodatkiem czerwonej cebuli, ryżu i pomidorów. Idealny pomysł na czerwcowy obiad. Fasolka jest źródłem wielu witamin i składników mineralnych. Ze względu na dużą zawartość kwasu foliowego polecana jest kobietom w ciąży. Z kolei duża zawartość błonnika sprawia, że warzywo to jest bardzo często stosowane w wielu dietach odchudzających. Szparagówka jest idealna dla cukrzyków, dzięki małej kaloryczności i niskiemu indeksowi glikemicznemu. Nic tylko się zajadać! :) Fasol... czytaj dalej...
Pewnego razu moja córka przedstawiła pomysł, aby opisać moją kuchnię w Internecie. Nigdy nie myślałam, aby chwalić się przed światem tym, co tworzę na blacie kuchennym, w piekarniku, czy na patelni, jednak po namowach Ani i wysłuchując jej argumentów stwierdziłam, że może to nie taki zły pomysł. Postanowiłyśmy wspólnie założyć bloga. Chciałabym, aby wiedza na nim zawarta okazała się dla Ciebie przydatna i przyczyniła się do powiększenia Twojego menu. Gotuję, smażę, piekę w różnorodny sposób, ale przede wszystkim zdrowo. Zapraszam Cię do mojej kuchni.
- Mama