Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki startych jabłek (około 3-4 sztuk) 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli, cynamonu, kardamonu Kruszonka: 1/4 szklanki masła 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego Jajka ubić z cukrem na jasną masę. Powoli wlać olej. Do osobnej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, dodać przyprawy. Do ubitych jajek, dodać jabłka oraz suche składniki. Wymieszać łyżką. Foremk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...