Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm: 2,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka 3/4 szklanki cukru brązowego 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki posiekanych migdałów 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 500 g jabłek Jabłka obrać ze skórki, pokroić na make kawałki. Do miski przesiać suche składniki: mąkę, kakao, cynamon, proszek do pieczenia i sodę. W misie miksera ubić jajka z cukrem (około 5 minut). Cienkim strumieniem wlać olej. Dodać suche składniki, zmiks... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...