Pierś gęsi w sosie piernikowym
Pierś gęsi w sosie piernikowym
Gęsina to jedno z najzdrowszych mięs a do tego jedne z najlepszych hodowli znajdują się w Polsce. Pierś to samo chude mięso z warstewką tłuszczu pod skórą. Ten tłuszczyk dodaje dodatkowych walorów smakowych i jest pełen cennych składników (jak na przykład kwas oleinowy) - tak więc najlepiej piersi przyrządzać razem ze skórą. Sos piernikowy podkreśla wyjątkowy smak mięsa i dodaje posmaku, który kojarzy się ze świętami i rozgrzewa. czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Milion Smaków
Autor
MilionSmakow
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
przepisy na święta, mięso, pierś, piersi, piernikowa, sosy
Inne przepisy z Milion Smaków
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję