Kolejna super rozgrzewająca wersja wegetariańskiej zapiekanki pasterskiej. Pyszna soczewica z pomidorami i dodatkiem ajwaru, zapieczona pod puszystą pierzynką z ziemniaków i bryndzy. Dla mnie to hit na jesień i zimę :) puree: 1 kg ziemniaków 80-100 g bryndzy pora szczypta soli spora szczypta pieprzu nadzienie: puszka soczewicy gotowanej na parze mała puszka kukurydzy mała cebula łyżka oleju 3 łyżki łagodnego ajwaru 3 soczyste pomidory lub puszka krojonych pomidorów bez skórki 1/4 łyżeczki pikantnej papryki ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...