Magdalenki z różą i rabarbarem

Magdalenki z różą i rabarbarem

Magdalenki z różą i rabarbarem

Smak maślanych, słodkich ciasteczek z nutą róży świetnie zbalansował kwaśny rabarbar. Polecam Wam tę wersję magdalenek :) 20 magdalenek: 2 jajka 100 g cukru 100 g mąki orkiszowej jasnej 2 łyżki roztartych w moździerzu suszonych płatków róży 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g rozpuszczonego i wystudzonego masła dodatkowo: 1 łodyga rabarbaru 1 łyżka cukru 1 łyżka suszonych płatków róży około 40 ml wody cukier puder (ilość wg uznania, ja dodałam 1 łyżkę, aby zachować kwaśny smak rabarbaru) Piekarnik nagrzewamy d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję