Wytrawna babka rozmarynowa
Wytrawna babka rozmarynowa
Zapraszam na wytrawną babkę, która może być rewelacyjną przystawką, podaną z lampką białego wina, doskonale smakuje solo lub z zieloną salatą i koktajlowymi pomidorkami, świetnie sprawdza się na pikniku za miastem.
Jest aromatyczna, wilgotna i łatwa w przygotowaniu. Dodałam sporo świeżego rozmarynu, który nadał babce przyjemnego balsamiczno-leśnego zapachu i lekko orzechowego smaku.
Wytrawna babka rozmarynowa
Składniki:
300 g mąkipszennej
4 jajka
150 ml mleka
100 oleju rzepakowego
1 ½ łyżec... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta
Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30
Najlepsze przepisy na Wielkanoc.
Czytaj dalej...Autor
sofieta
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, rozmaryn, kiełbasa, babki, lekka, mąka, susz, łatwe , jajko, przystawki, mleko w proszku, biała kiełbasa, ser biały
Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta
Dodaj komentarz
OlaWA,
22 lipca 2013 09:56:03Bardzo lubię takie wytrawne wypieki, zapisałam sobie :)
Bo(ro)n Appétit,
22 lipca 2013 14:01:44A mnie się babka kojarzy tylko z Wielkanocą! :) A tu nie dość, że piękna babka, to jeszcze wytrawna!
sofieta- mia cucina,
23 lipca 2013 11:45:06OlaWa, polcam serdecznie, swietnie sie sprawdzi w kazdej sytuacji)
sofieta- mia cucina,
23 lipca 2013 11:47:50Bo(ro)n Appètit, dziekuje za mile slowa) Jakby sie kto uparl, to i na Wielkanocne sniadanie mozna ja podac)
Maggan,
23 lipca 2013 12:28:06Jetes niesamowita! Kupuje to ;)
gin,
23 lipca 2013 22:05:16Bardzo mi się pomysł na wytrawną babkę podoba :) Musiała wspaniale pachnieć :)
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję