Idealne danie na upalne dni Letni chłodnik z botwinki SKŁADNIKI: pęczek botwinki z buraczkami 2 ogórki gruntowe posiekany świezy koperek szczypiorek 2 jajka ugotowane na twardo 2-3 zabki czosnku 500 ml jogurtu naturalnego sól, pieprz, lubczyk Botwinkę wypłukać i posiekać, buraczki cieniutko obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, zalać niedużą ilością wody (ok. pół szklanki) i dusić ok. 10 min. Odstawić do ostygnięcia. Wymieszać z jogurtem, dodać zgnieciony czosnek, szczypiorek, koper... czytaj dalej...
Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D