AMARANTUSOWE, BEZGLUTENOWE CIASTO CZEKOLADOWE

AMARANTUSOWE, BEZGLUTENOWE CIASTO CZEKOLADOWE

czas przygotowania: 45 minut Amarantus, inaczej szarłat, jest zbożem bezglutenowym i spośród innych zbóż ma najwyższą wartość odżywczą. Podstawowym składnikiem nasion amarantusa jest białko, jego zawartość kształtuje się w granicach 16-20%. Skład biologiczny tego białka przewyższa nawet białko mleka czy soi, gdyż zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne. Wniosek z tego, że amarantus jest idealnym zbożem dla wszystkich tych, którzy nie mogą lub nie lubią produktów mlecznych. Nasiona szarłatu mają tylko j...

Czytaj dalej na blogu Looking for Cooking

Autor

Aneta ŁańcuchowskaAneta Łańcuchowska

Jestem dyplomowanym dietetykiem i od ponad 10 lat udzielam porad dietetycznych. Jestem właścicielką Poradni Dietetycznej „hälsa” i niestrudzoną propagatorką zdrowego i jednocześnie smacznego jedzenia. Możesz mnie kojarzyć z mojego autorskiego programu telewizyjnego „Pożegnanie z wagą”. Prowadzę bloga kulinarnego lookingforcooking.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, bezglutenowe, jabłka, dieta, bananowe, ciasta z jabłkami, ciasto bananowe, ciasto kokosowe

Inne przepisy z Looking for Cooking

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.