Drożdżowe bułeczki z dynią
Drożdżowe bułeczki z dynią
Drożdżowe bułeczki z dynią są pysznie miękkie, puszyste i lekko słodkie Wręcz idealne na przekąskę (także do pracy i szkoły) oraz kolację – najlepiej podane z ulubioną herbatą lub gorącym kakao Polecam! Składniki (na około 13 sztuk): 2 szklanki (240 ml) mąki orkiszowej jasnej (typu 500) lub pszennej 1/2 (120 ml) szklanki puree z dyni* 1/3 (80 ml) szklanki niesłodzonego mleka roślinnego (ja używam sojowego, ryżowego lub owsianego) 1/4 (60 ml) szklanki oleju roślinnego 2 łyżki (30 ml) erytrytolu (lub k... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Lamarida.pl
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Lamarida
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
dynia, ciasto, drożdżowe, przekąski, śledź, kolacja, przekąska, deser, desery, ciasto drożdżowe, sledzie w oleju, puszyste ciasto
Inne przepisy z Lamarida.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję