Pieczeń rzymska z jajkiem
Pieczeń rzymska z jajkiem
Składniki: 1400 g mięsa mielonego 1 czerstwa bułka 5 jajek 1/2 szklanki mleka 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny 1/2 łyżeczki kolendry szczypta gałki muszkatołowej szczypta mielonego ziela angielskiego sól, pieprz 1/4 kostki smalcu 3 jajka ugotować na twardo, wystudzić, zdjąć skorupkę. Bułkę podzielić na mniejsze kawałki, namoczyć w mleku. Mięso przekładamy do większej miski, dodajemy surowe jajka, bułkę z mlekiem, posiekaną natkę oraz przyprawy. Masę dokładnie wyrabiamy. Keksówk... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu kulinarnyswiatdomi
Autor
kulinarnyswiatdomi
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, bułki, mięso, mięso mielone, wieprzowina, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego
Inne przepisy z kulinarnyswiatdomi
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję