Gotowana kukurydza

Gotowana kukurydza

Gotowana kukurydza

Składniki: świeża kukurydza w kolbach woda 1/2 szklanki mleka masło sól Świeżą kukurydzę o jasnych, niewklęsłych ziarnach, obieramy z liści i włosków. Wodę zagotować z mlekiem, nie solić. Do wrzątku wrzucamy kolby.  Garnek przykrywamy przykrywką i od momentu ponownego zagotowania wody, gotujemy kukurydzę max 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy łyżką cedzakową. Na talerzu smarujemy masełkiem i posypujemy solą. SMACZNEGO czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyswiatdomi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję