Spaghetti aglio e olio z peperoni i rukolą

Spaghetti aglio e olio z peperoni i rukolą

Spaghetti aglio e olio z peperoni i rukolą

A na obiad makaron. Mój ulubiony, w wersji vege. Czyli spaghetti aglio e olio z pikantną papryczką peperoni, parmezanem i rukolą. Połączenie idealne. Polecam Wam przygotowanie tego włoskiego przysmaku. Zakochacie się w tych smakach.Czas przygotowania: 25 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 9,00 złSKŁADNIKI:250 g makaronu spaghetti1 świeża papryczka peperoni1 cebula2 ząbki czosnku4 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka masła1/2 szklanki białego wina2 garści rukoliparmezan w płatkachsól, pieprzPRZYGOTOWANIE:Na początku wstawiamy wod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyJa

Autor

kulinarnyJakulinarnyJa

Witaj w moim kulinarnym świecie. Gotowanie jest moją
pasją. Kulinarne inspiracje czerpię z własnego
eksperymentowania, podróży, podpatrywania najlepszych
oraz łączenia różnych smaków w nowe formy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, rukola, ciasto 3 bit, ciasto, cebula, spaghetti, makaron na obiad, obiad z makaronem, czosnek, sosy, obiad, sos do makaronu, masło czosnek, sos spaghetti

Inne przepisy z kulinarnyJa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.