Spaghetti aglio e olio z peperoni i rukolą
Spaghetti aglio e olio z peperoni i rukolą
A na obiad makaron. Mój ulubiony, w wersji vege. Czyli spaghetti aglio e olio z pikantną papryczką peperoni, parmezanem i rukolą. Połączenie idealne. Polecam Wam przygotowanie tego włoskiego przysmaku. Zakochacie się w tych smakach.Czas przygotowania: 25 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 9,00 złSKŁADNIKI:250 g makaronu spaghetti1 świeża papryczka peperoni1 cebula2 ząbki czosnku4 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka masła1/2 szklanki białego wina2 garści rukoliparmezan w płatkachsól, pieprzPRZYGOTOWANIE:Na początku wstawiamy wod... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu kulinarnyJa
Autor
kulinarnyJa
Witaj w moim kulinarnym świecie. Gotowanie jest moją
pasją. Kulinarne inspiracje czerpię z własnego
eksperymentowania, podróży, podpatrywania najlepszych
oraz łączenia różnych smaków w nowe formy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
makaron, makarony, rukola, ciasto 3 bit, ciasto, cebula, spaghetti, makaron na obiad, obiad z makaronem, czosnek, sosy, obiad, sos do makaronu, masło czosnek, sos spaghetti
Inne przepisy z kulinarnyJa
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję