Czas przygotowania: 1,5 hSkładniki na formę 30x20 cmKoszt przygotowania: 16,00 złSKŁADNIKI na ciasto:1/2 kostki masła (125 g)1 szklanka mąki pszenne tortowej1 szklanka wody5 jajekszczypta proszku do pieczeniaszczypta solicukier puder (do dekoracji)SKŁADNIKI na krem cytrynowy:2 opakowania budyniu śmietankowego500 ml mleka7 łyżek cukru białego kryształ200 g masła1 cytrynaPRZYGOTOWANIE ciasta:Piekarnik ustawiamy na 180'C.Wodę zagotowujemy i rozpuszczamy w niej masło. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy mąkę, cały cza... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Witaj w moim kulinarnym świecie. Gotowanie jest moją
pasją. Kulinarne inspiracje czerpię z własnego
eksperymentowania, podróży, podpatrywania najlepszych
oraz łączenia różnych smaków w nowe formy.