Domowy ajerkoniak

Domowy ajerkoniak

Domowy ajerkoniak

Domowy ajerkoniak to likier przygotowany na bazie żółtek jajek z dodatkiem mleka skondensowanego. Tak przygotowany likier jest gotowy do spożycia zaraz po przygotowaniu, jednak nie można go przechowywać zbyt długo, ze względu na żółtka. Likier koniecznie musi być przechowywany w lodówce. Tak naprawdę moc tego likieru zależy tylko i wyłącznie od Was i tego ile wódki i spirytusu dodacie do środka. Przepis na domowy likier jajeczny to: kilka prosty składników może być spożywany zaraz po przygotowaniu szybkie p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

15 najlepszych likierów na Święta i nie tylko!

Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.