Przepis na : deser
2 szkl. maki tortowej1,5 łyżeczki proszku do pieczenialaska wanilii lub 1 łyżka cukru waniliowego0,5 szkl.cukru pudru200 g masła 4 żółtkapiana4 białka1,5 szkl. cukru pudru2 łyżki maki ziemniaczanej1 słoik jabłek lub 21 szklanka orzechów włoskich2 łyżeczki cynamonuZagnieść ciasto, odłożyć 1/4 do zamrażarki na kruszonkę.Z białek i cukru ubić pianę, dodać mąkę ziemniaczaną.Średnią blaszkę wyłożyć ciastem i posypać połową orzechów.Wyłożyć jabłka , posypać cynamonem i przykryć pianą.Pianę posypać resztą orzechó... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...