Polska na chipsach z winogronami.
Polska na chipsach z winogronami.
Składniki:
2 szt. kiełbasa polska surowa ( może być biała)
70 ml. wino białe hiszpańskie
5 dag winogrona białe
5 dag winogrona ciemne
2 ziemniaki surowe
rozmaryn, sól
olej do smażenia
2 ziemniaki
Surową kiełbasę nakłuć np. wykałaczką i smażyć na oleju. W trakcie smażenia podlać białym winem. Dobre wino podkreśla smak potrawy. Dodać winogrona i dusić do odparowania wina.
Na drugiej patelni usmażyć ziemniaczane chipsy, czyli ziemniaczki pokrojone w cienkie plasterki. Pod koniec posypać r... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera
Autor
Christopher
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kiełbasa, rozmaryn, ziemniak, ziemniaki, tosty, zakąski, biała kiełbasa, chipsy z ziemniakow
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję