Biały indyk – pomysł na świąteczny półmisek.
Biały indyk – pomysł na świąteczny półmisek.
Składniki:
Udziec z indyka
250 ml. śmietana kremówka 36%
3 łyżeczki żelatyny
Sól
Biały pieprz
Udziec z indyka, doprawiamy tylko solą i pieprzem. Pieczemy w całości w folii aluminiowej w piekarniku. Folię lekko natłuścić olejem. Czas pieczenia około 90 min. temp.180 oC
Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy go jeszcze 10 minut zawiniętego w folię, a następnie zdejmujemy z niego skórę.
Po całkowitym ostudzeniu polewamy go kilkakrotnie słodką śmietaną wymieszaną z żelatyną. Podajemy z duży... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera
Autor
Christopher
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
indyk, świąteczne, świąteczne przepisy, pieczenie, ciastka kremówki, szynka gotowana, ciasta z kremami, szynka, polewa, pierś, piersi, kurczak, lekka, słodkie, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak pieczony, ostry kurczak, pierś z indyka, pieczeń z szynki, pieczona szynka, gotowany kurczak
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz