Biały indyk – pomysł na świąteczny półmisek.

Biały indyk – pomysł na świąteczny półmisek.

Biały indyk – pomysł na świąteczny półmisek.

Składniki: Udziec z indyka 250 ml. śmietana kremówka 36% 3 łyżeczki żelatyny Sól Biały pieprz Udziec z indyka, doprawiamy tylko solą i pieprzem. Pieczemy w całości w folii aluminiowej w piekarniku. Folię lekko natłuścić olejem. Czas pieczenia około 90 min. temp.180 oC   Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy go jeszcze 10 minut zawiniętego w folię, a następnie zdejmujemy z niego skórę. Po całkowitym ostudzeniu polewamy go kilkakrotnie słodką śmietaną wymieszaną z żelatyną. Podajemy z duży... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

indyk, świąteczne, świąteczne przepisy, pieczenie, ciastka kremówki, szynka gotowana, ciasta z kremami, szynka, polewa, pierś, piersi, kurczak, lekka, słodkie, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak pieczony, ostry kurczak, pierś z indyka, pieczeń z szynki, pieczona szynka, gotowany kurczak

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.