SZCZAW DO SŁOIKÓW NA ZIMĘ Jeśli kupiliśmy za dużo szczawiu lub mieliśmy urodzaj w ogródku, zapraszam do zrobienia szczawiu w słoikach na zimę. Będzie on idealnie pasował do zimowej szczawiowej zupy. Składniki: ok 500 g szczawiu 2 lyzki soli 1 lyzka octu Sposob przygotowania: 1. Szczaw dokladnie myjemy 2. Kroimy w cienkie paseczki ( ja używam tylko szczawiowe listki bez lodyzek) 3. Wrzucamy do miski, solimy, dodajemy ocet i dokladnie mieszamy. 4. Zostawiamy wymieszany szczaw na ok godzinke, by puscil sok... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...