DŻEM BRZOSKWINIOWY

DŻEM BRZOSKWINIOWY

DŻEM BRZOSKWINIOWY

DŻEM BRZOSKWINIOWY  Bardzo pyszny i łatwy do zrobienia dżem. Idealnie nadaje się do kanapek, naleśników, omletów i rożnego rodzaju deserów. Składniki 3 kg brzoskwiń 1 kg cukru* 1 cytryna * jeśli nie lubicie słodkich dżemów, możecie zmniejszyć ilość cukru i dać go mniej. Sposób przygotowania: 1. Brzoskwinie, dokładnie umyć, osuszyć, przekroić i wyjąc pestkę. Ja nie zdejmuję skórki z brzoskwiń, jeśli jej jednak nie lubimy w dżemie, to oczyszczamy brzoskwinie także ze skórki (na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnie z Polką na Kresach

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.