Tarta z porem i boczkiem

Tarta z porem i boczkiem

Tarta z porem i boczkiem

Uwielbiam tarty ze słodkim nadzieniem i warzywnym, przeważnie robię na kruchym spodzie tym razem zrobiłam na francuskim. Tarta z porem i boczkiem - 1 op. ciasta francuskiego - 2 pory - 150 g wędzonego boczku - 2 jajka - 3 łyżki śmietany 18% - tymianek - sól - pieprz - oliwa - masło Przygotowanie: Boczek kroimy w małe plasterki i smażymy na oliwie. Por myjemy, kroimy w plasterki ok. 0,5 cm i dusimy na maśle. Boczek i por odstawiemy do ostudzenia. Formę na tartę smarujemy masłem, wkładamy do środka rozwałkow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne życie

Autor

Izabela77

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, por , boczek, francuskie, ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, tarta na słodko, zapiekanki, zapiekanka, ciasta z masa, zapiekanka warzywna, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, kruche ciasta, pieczony boczek

Inne przepisy z Kulinarne życie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.