Sk艂adniki: Ziemniaki 1kg Kie艂basa 400 g Boczek w臋dzony 200 g 艢mietana 200 ml Jajka 2 S贸l Pieprz Koperek 1/2 p臋czka Przygotowanie: Ziemniaki obra膰, wi臋ksze pokroi膰 na mniejsze kawa艂ki, ugotowa膰 w osolonej wodzenie do mi臋kko艣ci. Boczek pokroi膰, podsma偶y膰 na suchej patelni. Kie艂bas臋 pokroi膰 na plasterki i podsma偶y膰 na niewielkiej ilo艣ci olej na rumiano. Smetan臋 wymiesza膰 z jajkami, sol膮 oraz pieprzem. Ziemniaki, boczek i kie艂bas臋 prze艂o偶y膰 do naczynia 偶aroodpornego i wymiesza膰. Zala膰 przygotowan膮 艣mietan膮. Za... czytaj dalej...
Gotuje bo lubi臋 :)