Składniki: Biszkopt szpinakowy: Mąka pszenna tortowa 1 i 1/2 szklanki Mąka ziemniaczana 1/2 szklanki ( można zastąpić pszenna tortową) Olej 2/3 szklanki Cukier 3/4 szklanki jajka 3 ( w temperaturze pokojowej) proszek do pieczenia 2 łyżeczki Szpinak świeży 200 g Krem: Śmietanka 30 % 200 ml Serek mascarpone 250 g Cukier puder 3 łyżki Poncz do nasączenia: woda 1/4 szklanki Sok z cytryny łyżka Cukier puder łyżeczka Dodatkowo: Owoc granatu 1 Przygotowanie: Szpinak zblendować na mus. W misce zmiksować jajka z cukrem. Nast... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)