Składniki: Beza: Białka 6 Cukier drobny do wypieków 300 g Sok z cytryny łyżka Mąka ziemniaczana łyżeczka Sól szczypta Krem: Serek mascarpone 250 g Śmietana 30 % 200 ml Cukier puder 2 łyżki Ulubione owoce a najlepiej sezonowe Przygotowanie: Białka w temperaturze pokojowej ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodajemy cukier łyżka po łyżce. Po każdej dodanej łyżce cukru miksujemy ok 20-30 sekund i dodajemy kolejną porcje cukru. Ważne aby cukier całkowicie rozpuścił się w białkach. Pocierając odrobinę... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)