Kruche ciasto z budyniem i rabarbarem

Kruche ciasto z budyniem i rabarbarem

Kruche ciasto z budyniem i rabarbarem

Składniki: (szklanka 250 ml) ( forma 25x35 cm) Kruche ciasto: Mąka pszenna tortowa 1 i 1/2 szklanki Mąka krupczatka 1 i 1/2 szklanki ( można zastąpić pszenną tortową) Jajka 2 Masło 250 g Cukier puder 3/4 szklanki Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Budyń: Mleko 1l Budyń śmietankowy 2 x 40 g Mąka ziemniaczana łyżka Cukier 4 łyżki Owoce: Rabarbar 500 g + łyżka cukru Przygotowanie: Zimne masło posiekać lub podzielić na mniejsze kawałki ułatwi to wyrobienie ciasta. Do miski przełożyć wszystkie składniki na kruche ciasto i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję