Kluski śląskie

Kluski śląskie

Kluski śląskie

Składniki: (porcja na ok.22-23 szt.) ziemniaki ugotowane 500g Mąka ziemniaczana sól 1/2 łyżeczki Przygotowanie: Ziemniaki obrać ugotować do miękkości. Przestudzić, przecisnąć przez praskę, przełożyć do  miski i uklepać na jedną wysokość.  Podzielić na 4 równe części, jedna część wyjąć w w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną na tą samą wysokość co ziemniaki, dodać wyjętą część ziemniaków, sól i wyrobić na jednolite ciasto. W razie koniczności podsypać mąką w zależności od rodzaju ziemniak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję