Domowa wędlina - schab gotowany w mleku
Domowa wędlina - schab gotowany w mleku
Składniki: * Schab bez kości 0,7 kg * mleko 1 l * sól 1 łyżeczka * pieprz 1/2 łyżeczki * majeranek 2 łyżeczki * rozmaryn 1 łyżeczka * papryka słodka 1 łyżeczka * olej 2 łyżeczki * liść laurowy 2 * Ziele angielskie 3 ziarnka Przygotowanie: Schab myjemy i czyścimy i marynujemy w mieszance przyprawach (sól, pieprz, rozmaryn, papryka, majeranek) z dodatkiem oleju. Zamarynowany kawałek mięsa wkładamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie w garnku zagotowujemy litr mleka. Wrzucamy liść laurowy i ziele an... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody
Autor
Kulinarne przygody
Gotuje bo lubię :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
schab, mięso, schab gotowany, dania bez mięsa
Inne przepisy z Kulinarne przygody
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję