Składniki: Mąka pszenna tortowa i 2 i 1/2 szklanki Cukier 3/4 szklanki Olej 1/2 szklanki Jajka2 Kefir szklanka Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Borówki 300 g Kruszonka: Masło 25 g Cukier puder 25 g Mąka 50 g Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy kefir, dodajemy jajka oraz cukier. Wszystko razem mieszamy. Następnie w osobnej misce przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Mokre składniki wlewamy do suchych, dodajemy olej i miesz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)