Pomidor z burratą i bazyliową oliwą Pomidor z burratą i bazyliową oliwą, to dla mnie kwintesencja późnego lata. Teraz pomidory smakują najlepiej, pachną sierpniowym słońcem i mają w sobie mnóstwo aromatów. Tak samo bazylia, która rośnie, jak szalona i kusi swoimi wonnymi olejkami. Do tego dobra oliwa, oczywiście koniecznie z pierwszego tłoczenia, i kremowa burrata, która dopełnia całości. Ewentualnie jeszcze świeża ciabatta, którą można wyczyścić talerz z pysznego sosu. Nie wiem, jak Ty, ale ja w sierpniowe d... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...