Chlebki manakeesh z zaatarem
Chlebki manakeesh z zaatarem
Dziś zapraszam na arabskie chlebki manakeesh z zaatarem. Podałam je z pastą z bakłażana, mutabal. Muszę przyznać, że to pyszny duet. Zaatar (za'atar) to przyprawa, która pochodzi z krajów arabskich, a w jej skład wchodzi sumak, prażone ziarna sezamu, tymianek, majeranek i oregano. Moje chlebki wyszły nieco bardziej puchate, ale przy temperaturach panujących w domu drożdże po prostu oszalały. Inspiracja tutaj. Chlebki manakeesh z zaatarem Czas przygotowania: Proporcje na 10 chlebków Składniki: 4 szklanki mąki ps... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
Kulinarne przygody Gatity
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, ciasto, pasty, pasta, pieczywo, ciasto na niedziele, pyszne ciasto
Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję