Jajecznica staropolska

Jajecznica staropolska

Jajecznica staropolska

Przepis na : śniadanie

„Po mięsnych potrawach największym wsparciem są w kuchni różną odmianą sporządzane jaja, ten pokarm jest wyborny i posilający, którego chorzy i zdrowi, ubodzy i panowie łatwo użyć mogą – pisał w XVIII wieku autor „Kucharza doskonałego” Wojciech Wielądko, zamieszczając w swej książce jeden z najstarszych polskich przepisów na jajecznicę, w wersji kojarzącej się dzisiaj raczej z omletem, i to bogatym w różne ingredienty.”                                                               źródło: „Tradycje Polskiego Stołu” ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję