Karpatka

Karpatka

blacha 25x35 Składniki: Ciasto: - 1 szklanka mąki pszennej - 1 szklanka wody - 150g masła - 5 jajek - szczypta soli Krem: - 2 opakowania budyniu śmietanowego - litr mleka - 5 łyżek cukru - opakowanie cukru waniliowego - 16g - 400g masła Przygotowanie: Z litra mleka odlewamy 3/4 szklanki, resztę wlewamy do rondelka i gotujemy z cukrem. W szklance z mlekiem rozpuszczamy budyń i wlewamy go do gotującego się mleka. Gotujemy chwilkę na małym ogniu, cały czas mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia. Aby nie zrobił ...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne blogowanie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.