blacha 25x35 Składniki: Ciasto: - 1 szklanka mąki pszennej - 1 szklanka wody - 150g masła - 5 jajek - szczypta soli Krem: - 2 opakowania budyniu śmietanowego - litr mleka - 5 łyżek cukru - opakowanie cukru waniliowego - 16g - 400g masła Przygotowanie: Z litra mleka odlewamy 3/4 szklanki, resztę wlewamy do rondelka i gotujemy z cukrem. W szklance z mlekiem rozpuszczamy budyń i wlewamy go do gotującego się mleka. Gotujemy chwilkę na małym ogniu, cały czas mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia. Aby nie zrobił ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...