Lemon Tart - Tarta Cytrynowa
Lemon Tart - Tarta Cytrynowa
This lemon tart is a french classic. I love that tangy taste and I hope you will like it too.Tatra cytrynowa to klasyka kuchni francuskiej. Uwielbiam ten kwaśny smak i mam nadzieję, że Wam też przypadnie do gustu.Ingredients for the pastry110g flour75g cold unslated butter1 tablespoon ice cold water1 small eggpinch of saltIngredients for the fillingZest from 2-3 lemons150ml freshly squeezed lemon juice100g caster sugar60ml creme freche4 eggs and 3 egg yolks 3 egg whites and 5 tablespoons of caster sugar for... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarna rozmowa
Autor
Eweku
Piszę bloga wraz z moją przyjaciółką.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, tarta, jajko, ciasto, cytryna, sok, francuskie, sok cytrynowy, bez pieczenia, szybki ciasto, szybkie ciasto, jak zrobić wodę z cytryna, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto z białek , szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto cytrynowe, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie
Inne przepisy z Kulinarna rozmowa
Dodaj komentarz