Czerwiec to świetny czas na zgłębianie tajników dzikiej kuchni. To jeden z najbardziej kwiecistych miesięcy i dobry moment na przygotowanie z nimi słodkości. Szczególnie, jeśli te słodkości pachną łąką i ogrodem pełnym kwiatów. Różowieją płatki pachnącej róży, słodko i lekko pachną gwiezdne kwiaty ogórecznika, dodają lekkości i powiewu maleńkie płatki chabra bławatka i zielenią się radośnie liście młodej nasturcji i fiołka wonnego. Oczywiście, to tylko kilku kwiecistych bohaterów, których można użyć przy ozd... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)