Z ŁĄKI NA TALERZ: Marynowana jarzębina

Z ŁĄKI NA TALERZ: Marynowana jarzębina

Z ŁĄKI NA TALERZ: Marynowana jarzębina

Ten rok nie obfitował w dzikie przepisy, ani też w dzikie wyprawy i długie przebywanie w naturze. Na szczęście udało mi się nazbierać we wrześniu jarzębiny, która czerwieniła się przez całe lato i ostatnio w końcu znalazłam czas, żeby się nią zająć :) Na blogu znajdziecie już te piękne czerwone korale w pomarańczowym dżemie z cynamonem , który skradł niejedno podniebienie, w jesiennych muffinkach dyniowo-śliwkowych oraz w jarzębinowym chutney'u , który dodaje sznytu jesiennym wytrawnym daniom. Dziś w roli głównej m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.