Już jest! Wdzięczna, chrupiąca, świeża, o słodkich buraczkach wielkości kciuka - pierwsza botwinka! Nowalijki to piękny wiosenny zwiastun! Oto pyszne smaki, wytęsknione przez szare miesiące, zaczynają pojawiać się w warzywniakach i na targowiskach. Pierwszą botwinkę tego sezonu postanowiłam zjeść w zupełnie nowym wydaniu. Próbowaliście już podsmażanych warzyw z twarożkiem? Zrobiłam sobie takie śniadanie pewnego dnia, kiedy obudziła mnie ochota na wszystko na raz i od tygodnia moje śniadanie wygląda prawie t... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)