PIERSI Z GĘSI Z JABŁKAMI I CYDREM

PIERSI Z GĘSI Z JABŁKAMI I CYDREM

PIERSI Z GĘSI Z JABŁKAMI I CYDREM

Gęsina nie tylko na Świętego Marcina. Mięso jakby zapomniane, ale odpowiednio przygotowane staje się warte grzechu. Przyznaję, że sama z niego nieczęsto korzystam i ciągle się zastanawiam dlaczego? Ani to trudne, ani deficytowe, a jednak traktowane odświętnie. Może wreszcie czas to zmienić, wszak to mięso bardzo zdrowe. A polska gęś doceniana jest niemalże w całej Europie. SKŁADNIKI: 2 piersi gęsie 2 ząbki czosnku w łupinie 2 jabłka 1/3 szkl cydru majeranek sól pieprz A jak to zrobić: Piersi umyć i ułożyć na d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.