Krem pomarańczowy- orange curd

Krem pomarańczowy- orange curd

Krem pomarańczowy- orange curd

Przepis na : deser

Dla zwolenników nietypowych kremów. Orange curd to doskonały dodatek do ciast i deserów. Składniki: Na ok 0.5l kremu: 4 duże pomarańcze 1 cytryna 220g cukru kryształu 250g masła 4 żółtka Sposób przygotowania: Pomarańcze dokładnie myjemy. Z dwóch ścieramy skórkę, a z wszystkich wyciskamy sok. Wygniatamy także sok z 1 małej cytryny. Do rondelka wlewamy sok i dodajemy skórkę z pomarańczy. Gotujemy na wolnym ogniu ok 10-15 minut. Dodajemy cukier oraz masło i ponownie mieszamy aż do rozpuszczenia składników. Na koniec dod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.